Nieuws Nieuws Nieuws

Nieuws

De ultieme gids voor Playa de las Américas en Costa Adeje

De ultieme gids voor Playa de las Américas en Costa Adeje
19 jan 2023

Het zuiden van Tenerife - vooral Playa de las Américas en Costa Adeje - staat synoniem voor bloedmooie zandstranden, eeuwige lente en zon het hele jaar door. Maar ook voor luxe, restaurants van wereldklasse en een nachtleven dat nooit slaapt.

Tussen Arona en Adeje strekt zich Playa de las Américas uit, het meest populaire toeristenresort van Tenerife - luid, altijd klaar om te feesten en barstend van de levenslust. Costa Adeje is verfijnder; mondain en kosmopoliet, gesofisticeerd, immer badend in luxe en bezaaid met dure boetieks en chique hotels waar jachteigenaars zich thuis voelen. Nog noordelijker ligt La Caleta, een nog enigszins authentiek voormalig vissersdorp waar nu de luxehotels als paddenstoelen uit de grond schieten.

Een ding is zeker: wie graag tegen honderd kilometer per uur leeft, kan nergens beter zijn dan in het zuiden van Tenerife.

Wat valt er te doen en te beleven in Playa de las Américas en Costa Adeje?

Stranden

Het handelsmerk van het zuiden van Tenerife: de verleidelijke playas. In dit deel van Tenerife bestaan die niet uit zwart lavazand, maar uit goudgeel zand geïmporteerd van de Sahara. De kroonjuwelen heten Playa de las Vistas en Playa del Duque, al tellen Playa de las Américas en Costa Adeje nog een hele resem andere stranden. U moet beslist geen strandkonijn zijn om hier af en toe uw luie kont in het zand te parkeren.

  • Playa de las Vistas (Playa de las Américas)

Subliem zandstrand van anderhalve kilometer, tussen Los Cristianos en Playa de las Américas. Golfbrekers beschermen het strand, wat het ideaal maakt voor zwemmers of gezinnen met kinderen die gaarne in de branding spelen. Op de dijk volgen de bars en restaurants elkaar in razend tempo op.

  • Playa del Duque (Costa Adeje)

Het ‘strand van de hertog’ heeft zijn naam niet gestolen: dit is een van de meest exclusieve plekken van heel Tenerife. 600 meter satijnen zand, strooien parasols en elegant gestreepte omkleedhutjes. Wie het zonnebaden beu geraakt, kan winkelen in chique boetieks. Een topper.

  • En verder...

Playa Troya trekt zwemmers en families, maar loopt op zomerdagen aardig vol. Het rustigere Playa Honda lokt vooral surfers. In Costa Adeje zijn ook Playa de la Pinta - klein maar vrij rustig - en Playa Fañabé degelijke opties. In La Caleta is het zand nog zwart, bijvoorbeeld op Playa de la Enramada.

Walvissafari’s

Dolfijn voor de kust van Playa de las Américas en Costa Adeje.

De haven van Puerto Colón vormt de officieuze grens tussen Playa de la Américas en Costa Adeje. Heel wat bedrijfjes organiseren van hieruit safari’s op de Atlantische Oceaan. Enkele kilometer van de kust resideren het hele jaar door dolfijnen en grienden; de ervaring om hen in het wild te spotten, blijft een leven bij.

Let op: de keuze aan organisaties is groot. Die hebben verschillende pakketen, van korte, oppervlakkige boottochten tot excursies van een halve dag. Gebruik uw buikgevoel om een operator te vinden die bij u past. Tours met gigantische piratenschepen of catamarans zullen minder persoonlijk zijn dan een privécharter, al is de prijs voor die laatste navenant.

Neptuno organiseert betaalbare, maar hoog aangeschreven boottochten van vijf uur op een traditioneel zeilschip uit teakhout. Dolfijnen en grienden ziet u bijna gegarandeerd. Daarnaast kan u zwemmen in de baai van Masca en genieten van een paellalunch.

Golf

Tenerife telt maar liefst negen golfclubs, niet slecht voor een eiland kleiner dan Vlaams-Brabant. Aan de zuidkust kan u onder meer aan uw drive werken met zicht op zee bij Golf Las Américas en Golf del Sur, maar wij zijn vooral wild van Golf Costa Adeje. Twee uitdagende golfbanen in een wonderlijke setting vlakbij La Caleta, goed voor 27 holes in totaal, en daarbovenop een uitstekend clubhuis, wat wil een mens nog meer?

Waterparken

Playa de las Américas en Costa Adeje tellen heel wat waterparken, maar geen enkel overtreft de reputatie van Siam Park. Jaar na jaar roept TripAdvisor dit eldorado voor waterratten uit tot beste waterpark ter wereld. Met recht en reden. In Siam Park zorgen onder meer een quasi verticale glijbaan van 28 meter en de grootste artificiële golven ter wereld voor heel wat waterpret. Het park is ingekleed op z’n Thais, met vuurspuwende draken, tempels en zelfs een heuse drijvende markt.

Helikoptervluchten

Toegegeven, goedkoop is het niet om Tenerife te zien vanuit de lucht. Uniek des te meer. De kliffen van Los Gigantes, de Teide die als een slapende reus over zijn eiland waagt, de gouden stranden: vanop hoogte ziet het er allemaal nog adembenemender uit. Het gereputeerde Helidream opereert vanuit Adeje, landinwaarts vanuit La Caleta.

Surfen

Weinig plekken op aarde zijn beter om te surfen dat de Canarische Eilanden. Op Tenerife komen zowel beginners als ervaren golventemmers het hele jaar door aan hun trekken. In Playa de las Américas verhuurt surfschool K-16 planken en ander materiaal. Leg een beetje extra op en u krijgt er surflessen bovenop, in groep of privé. Ook hun meerdaagse cursussen zijn in trek. Zeldzaam dagje zonder golven? K-16 verhuurt ook skateboards.

Wandelen

 

 

 

Niets houdt u tegen om over en weer te lopen op de dijken van Playa de las Américas en Costa Adeje. Maar wie z’n staptochten graag wat uitdagender heeft, moet beslist eens door de Barranco del Infierno wandelen. Letterlijk: de ravijn van de hel, een met grotten, lavarotsen, watervallen en lokale flora versierde kloof waarin de Guanchen ooit woonden, de oorspronkelijke inwoners van Tenerife. Doordat er een limiet staat op het aantal mensen dat hier dagelijks mogen wandelen, is deze Barranco het perfecte toevluchtsoord wanneer u de massa’s beu bent.

Spa en wellness

Wie stevig wandelt, verdient een beloning. Wat dacht u ervan om uw stramme spieren achteraf te verwennen? Tenerife herbergt een rijk aanbod aan adresjes voor spa en wellness. Zo bieden heel wat luxehotels de mogelijkheid om uzelf flink te laten pamperen. In Playa de las Américas, vlakbij Playa del Camisón, is er bijvoorbeeld Mare Nostrum Spa. In Costa Adeje kan u zich dan weer uitgebreid onder handen laten nemen in Vitanova Spa, onder meer met een chocolademassage of een bad in modder uit de Dode Zee.

Tuk-tuktours

Is Siam Park al Thais aangekleed, dan knipogen ook deze tours met de tuk-tuk uitdrukkelijk naar Bangkok. Verschillende routes entertainen u een halfuur tot een uur en passeren pakweg langs een boerderij, een bananenplantage of door het centrum van Costa Adeje.

Paragliding

Paragliders boven Playa de las Américas en Costa Adeje

Wie al wat tijd doorbracht in het zuiden van Tenerife, heeft zeker al paragliders door de lucht zien zweven. De bergen die boven Costa Adeje torenen, vormen daarvoor dan ook het ideale decor. Een duovlucht kan al van 10 minuten, vanaf uw 'lancering' vanop een kam hoog boven de stad tot de landing op het strand. Onderweg ziet u onder meer Barranco del Infierno Verschillende bedrijfjes bieden die unieke ervaring aan, waaronder het vaak geprezen OverFly Tenerife.

Winkelen in Playa de las Américas en Costa Adeje

In feite kan u zonder koffer richting Tenerife vliegen. Alles wat u ooit denkt nodig te hebben, valt op het eiland te vinden - in kleine souvenirstalletjes tot enorme winkelcentra, en alles daartussen. Enkele te onthouden adressen:

Handwerk en ambachtelijke souvenirs als keramiek, juwelen en kunst.

Luxueus winkelcentra met ongeveer 60 winkels, waaronder boetieks van topdesigners. Met een kinderzone om de kleinsten te entertainen.

In dit winkelcentrum vindt u een cinema met zeven schermen. Ook films in het Engels, programma hier.

Livemuziek en nachtleven in Playa de las Américas en Costa Adeje

Vroeger had Playa de las Américas een bedenkelijke reputatie. Tussen dronkaards ontstonden vaak gevechten. Maar Tenerife heeft fors ingezet op een upgrade. De feestelijke ambiance is gebleven, de overlast niet. Of u nu loos wil gaan in een karaokebar of een diner bij kaarslicht in een verfijnd verkiest, voor elk biedt het nachtleven in het zuiden van Tenerife wat wils.

Het epicentrum voor fuifbeesten, waar de muziek luid is en het feest tot in de vroege uurtjes doorgaat. Richt zich op een jong publiek.

Nachtleven in Playa de las Américas en Costa Adeje
  • La Piramide de Arona

Concertlocatie waar artiesten van wereldklasse flamenco, opera, ballet of dansmuziek brengen. Optredens kunnen gecombineerd worden met een buffetdiner.

  • Avenida de las Américas

Een aaneenschakeling van pubs, clubs, flamencobars, restaurants, licht- en muziekfonteinen en vooral veel leven, zowel overdag als ‘s nachts.

Overdag kan u hier terecht voor een lichte maaltijd, bijvoorbeeld sushi, maar vooral ‘s avonds komt deze bar tot leven. De zonsondergang is hier magisch. Nadien verandert de keet in een nachtclubs met dj’s. Verwacht geen gebral zoals op Veronica’s strip, wel een gesofisticeerd sfeertje met goed gecoiffeerde jonge mensen die komen drinken, flirten en dansen.

Eten en drinken in Playa de la Américas en Costa Adeje

Vanzelfsprekend gaat u hier niet omkomen van honger en dorst. Het aanbod is erg divers. Van stijlvolle Michelinrestaurants tot strandhutjes waar u in uw zwembroek een portie gerimpelde aardappelen achter de kiezen kan steken. Van kantines die de lokale kost serveren tot restaurants waar alle keukens ter wereld terug te vinden zijn. Zin in sushi, Mexicaans of Belgisch stoofvlees? In het zuiden van Tenerife vindt u het allemaal. Het fijnste aan dit eiland: de keuze is zo enorm dat u telkens nieuwe plekjes ontdekt. Al moet niets u tegenhouden om oude favorieten opnieuw op te zoeken. Enkele aanraders.

[caption id="attachment_341044" align="aligncenter" width="1024"]

In Playa de las Américas en Costa Adeje vindt u ook deze papas arrugadas.

Papas arrugadas[/caption]

  • El Tejado

Authentieke Canarische gerechten, zoals conejo al salmorejo (konijn in een marinade van laurierbladeren, look en wijn), papas arrugadas (gerimpelde aardappelen) en barraquito (Tenerifiaanse koffiecocktail).

  • Cheers Salud Na Zdorovie

Simpel tentje waar de zeevruchten, gamba’s, pulp gallega en vooral de paella lekker en betaalbaar zijn.

Gezellig, enigszins verstopt tapasrestaurant waar de uitbaters kunstwerkjes toveren op uw bord.

Restaurant met panoramisch uitzicht én een Michelinster. Volgens de voedselbijbel serveert La Cúpula “internationale en Canarische keuken met een eigentijds tintje.” Probeer bijvoorbeeld de carpaccio van sint-jakobsschelpen of de tagliatelle met inktvis.

Dit restaurant in Adeje schotelt u niet alleen Canarische specialiteiten voor, waaronder kip in looksaus, maar ook een dramatisch uitzicht over de Barranco del Infierno.

Elegante bar met terras dat eindeloos uitkijkt over de zee. Op het menu onder meer reuzegarnalen in look, pimientos de padron en tonijn met ajuin. Ideale plek voor een biertje na een wandeling op de dijk.

Populaire plek voor tapas en cocktails bij zonsondergang. De lui achter de bar maken een uitstekende mojito.

Strandbarretje naast het strand van La Enramada in La Caleta. Verhuren ook ligstoelen en strooien parasols. De paragliders landen praktisch voor uw voeten in het zand.

Meer weten over het lekkers dat Tenerife in petto heeft? Lees onze blogpost over de keuken van Tenerife.

Spanje Wijs

Wegwijs in Spanje met onze wegwijzer.

Jouw droomleven in Spanje begint met onze handige gids! In 4 stappen maken we jou wegwijs onder de Spaanse zon.

Download nu
WhatsApp
search