Nieuws Nieuws Nieuws

Nieuws

Waarom Marbella de beste Europese reisbestemming van 2024 is: mooi, zonnig en razend exclusief

Waarom Marbella de beste Europese reisbestemming van 2024 is: mooi, zonnig en razend exclusief
22 feb 2024

Marbella, parel aan de Costa del Sol, is door European Best Destination uitgeroepen tot ‘beste Europese reisbestemming van 2024’. Deze prestigieuze titel onderstreept de onweerstaanbaarheid van de badstad in het zuiden van Spanje. European Best Destination is namelijk niet de eerste de beste, het is de meest bezochte website over reizen en cultuur en Europa. Het selectiecomité plukte het gesofisticeerde Marbella uit een lijst van meer dan vijfhonderd kandidaten, vóór bestemmingen als Monaco, Malta, Genève en het Georgische Batoemi.

De website prijst Marbella aan als een “vijfsterrenbestemming” voor golfers, fijnproevers en shopaholics. “Het is de mooiste, zonnigste en meest exclusieve van alle Europese bestemmingen”, klinkt het. Met kilometerslange zandstranden, mogelijkheden om te winkelen of eten tot je erbij neervalt, een hemels klimaat en een bruisend nachtleven kunnen wij ons vinden in die keuze. En wel hierom:

Het klimaat van Marbella is héérlijk

Minstens 300 tot 320 dagen per jaar zon: waar moeten we tekenen? Het klimaat van Marbella en omstreken behoort zonder twijfel tot het allerbeste van Europa. De bergen van de Sierra Blanca zorgen voor een aangenaam microklimaat. Ze beschermen Marbella zowel tegen winterprikken als tegen de loden hitte die in de zomer als een deken over het Andalusische binnenland ligt. Dat maakt van Marbella het hele jaar door een aards paradijs. In de zomer klimt de gemiddelde temperatuur naar 29 graden, in de winter ligt die rond 12 graden. Marbella trekt het meeste volk in de zomer, maar ook mei, juni, september en oktober beloven nog prachtig zomers weer en minder toeristen.

Marbella is gezegend met natuurpracht, zowel aan de kust als landinwaarts

Van een badplaats aan de Costa del Sol verwacht u in de eerste plaats stranden. Die van Marbella zijn bloedmooi, een strook goudgeel zand naast een eindeloos bad van kristalhelder zeewater. Naast zonnekloppen en zwemmen kan u er surfen, kajakken en op bananenboten racen. De meeste van de stranden zijn uitgerust met strandbarretjes, ofte chiringuitos - sommige simpel, andere luxueus.

In totaal kunnen strandkonijnen terecht op 27 kilometer aan zandstranden. De bekendste zijn Playa de la Fontanilla (een rustig zandstrand bij een jachthaven), Playa de Venus (een breed strand met strandclubs) en Playa La Bajadilla. Voor meer rust kan u Playa de Cabopino opzoeken, gelegen in een beschermd gebied van duinen en dennenbomen. Niet ver van Marbella, in de nabije straat van Gibraltar, wachten groepen orka’s op de migratie van tonijnen.

Maar ook landinwaarts valt heel wat moois te ontdekken. Achter de kustlijn rijzen de majestueuze bergen van de Sierra Blanca op, een prachtdecor voor de stad. Wandelaars of fietsers kunnen hun hart ophalen in deze bergen. In de nabijgelegen Sierra Nevada kan u in de winter skiën.

Het is een paradijs voor golfers...

Wie graag tegen een klein wit balletje klopt, kan nauwelijks een betere bestemming uitkiezen. Van de 70 golfbanen die de Costa del Sol telt - deze zuidkust staat niet voor niets bekend als de Costa del Golf - liggen er 21 in Marbella. En dat zijn niet van de minste. European Best Destinations noemt ze “golfbanen van topklasse, waarvan heel wat met panoramische uitzichten over de bergen en de Middellandse Zee.” Op sommige van de banen vinden zelfs prestigieuze kampioenschappen plaats. De bekendste zijn Valderrama Golf Club (in nabijgelegen Sotogrande), La Quinta Golf en Los Naranjos. Allen hebben verzorgde clubhuizen waar u na het spelen een rondje kan drinken of een maaltijd achter de kiezen kan steken, sommige ook een spa om de stramme spieren te pamperen.

...en voor foodies

De culinaire scene aan de Costa del Sol biedt een ware ontdekkingsreis voor wie graag zijn smaakpapillen verwent. Marbella telt maar liefst drie restaurants met Michelin-sterren. Maar ook wie het bescheidener wil houden, komt aan z’n trekken. Van authentieke Spaanse eettentjes tot informele chiringuitos, van tapasbars tot een scala aan internationale restaurants waarin elke mogelijke keuken aan bod komt: hier kan u elke avond van het jaar ergens anders eten en nooit verveeld geraken. En het allerbeste: door het mooie klimaat dineert u quasi gegarandeerd in de buitenlucht. Verwennerij in het kwadraat.

Probeer zeker lokale specialiteiten als espetos (gegrilde sardientjes op een satéstokje), gazpacho (Andalusische koude soep van tomaten, olijfolie, look, komkommers, paprika’s en ajuinen) en ensalada malagueña (slaatje uit Málaga, met kabeljauw, appelsienen, gekookte aardappelen, ajuinen en groene olijven).

U reist er door cultureel erfgoed

Marbella is doordrenkt van geschiedenis die minstens duizend jaar teruggaat in de tijd. Verschillende beschavingen, zoals die van de Feniciërs, de Romeinen en de Moren, drukten een stempel op stad en regio. In het oude stadscentrum, met z’n Moors kasteel, knipoogt elke kassei naar het verleden, vertelt elke kasteelmuur een verhaal. Een labyrint aan geplaveide straatjes tussen witgekalkte huizen en bloempotten vol kleur leidt naar pleinen als Plaza de Iglesia en Plaza de los Naranjos - vernoemd naar de sinaasappelbomen die het omringen. Zet u neer, bestel iets lekkers en geniet.

Marbella biedt een waaier aan culturele ervaringen

Cultuurliefhebbers verlekkeren zich op musea, galerieën en historische bezienswaardigheden. Het Museo del Grabado Español Contemporáneo, bijvoorbeeld, huisvest meer dan 4000 kunstwerken van Spaanse meesters. U kan er zich onder meer vergapen aan de creaties van iconen als Pablo Picasso en Salvador Dalí. Het Bonsai Museum biedt dan weer een ontsnappingsroute van de middaghitte. Naast meer dan 300 bonsaibomen van over heel de wereld treft u er ook een Japanse tuin en een traditioneel theehuis. Galerieën als Galería de Arte Arfa, Kasser Rassu Gallery en Almacén de Little Dreams stellen werk tentoon dat varieert van lokale talenten tot internationaal erkende meesters.

Het is een speeltuin voor rijken en bekendheden

Marbella, liefkozend Marbs genoemd, belichaamt een weelderige levensstijl. Met een overvloed aan luxeresorts, chique boetieks en exclusieve uitgangsgelegenheden geldt Marbella als het Spaanse antwoord op de Amalfikust, de Franse Rivièra of Mykonos - of het Beverly Hills van Europa, zo u wil. Vooral Puerto Banús, de jachthaven, werkt als een magneet op jetsettende liefhebbers van het goede leven. Geen plek in Spanje heeft zo’n grote concentratie aan Maserati’s en Porsches, Lamborghini’s en Jaguars, Bugatti’s en Rolls-Royces. De met palmbomen afgelijnde promenade ernaartoe - de Golden Mile - vormt een aaneenschakeling spectaculaire villa’s. Geen wonder dat Marbella door de jaren heen beroemdheden als Brigitte Bardot, Grace Kelly en Rod Stewart aantrok. En Vladimir Poetin, al hebben we zo’n donkerbruin vermoeden dat die er tegenwoordig niet meer welkom is.

Marbella kent een bruisende vastgoedmarkt

De vastgoedmarkt van Marbella is dynamisch en divers. Natuurlijk wemelt het van de luxueuze villa’s en exclusieve hekwerkwijken, maar ook met een kleiner budget kan u er een tweede woonst naar uw keuze vinden. Elke buurt heeft een eigen karakter en prijsklasse. Ontdek het hele aanbod aan vastgoedmogelijkheden in Marbella.

Spanje Wijs

Wegwijs in Spanje met onze wegwijzer.

Jouw droomleven in Spanje begint met onze handige gids! In 4 stappen maken we jou wegwijs onder de Spaanse zon.

Download nu
WhatsApp
search