Nieuws Nieuws Nieuws

Nieuws

Wandelen op Tenerife: verken dit ultieme wandeleiland van vulkanen, kustlijnen en laurierbossen

Wandelen op Tenerife: verken dit ultieme wandeleiland van vulkanen, kustlijnen en laurierbossen
7 sep 2023

De Canarische archipel is meer dan een stel luilekkereilanden met paradijselijke stranden. Tenerife geldt ook als een van de beste bestemmingen om te wandelen in Europa. Door meer dan 40 natuurgebieden kronkelen ruim 1500 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden, geschikt zowel voor ervaren hikers als voor wie voor het eerst stapschoenen aantrekt. Tenerife, de grootste telg van de Canarische Eilanden, staat bekend als een walhalla voor wie er graag te voet op uittrekt. Met zijn indrukwekkende landschappen, gevarieerd terrein en mild klimaat trekt Tenerife wandelaars die op zoek zijn unieke ervaringen. Het eiland biedt namelijk een breed scala aan wandelroutes die geschikt zijn voor alle niveaus, van gezapige en ontspannen wandelingen tot uitdagende trektochten. 

De plaatjes van perfecte hagelwitte stranden mogen dan bekender zijn, maar Tenerife is daarnaast ook een wilde plek. De beste manier om de rauwe schoonheid daarvan te ervaren? Eropuit trekken met uw wandelschoenen aan. Tenerife verwelkomt wandelaars het hele jaar door met aangename temperaturen en een ongelooflijke biodiversiteit op een relatief kleine oppervlakte. Langs de kustlijn genieten hikers van kliffen die uittorenen boven de Atlantische Oceaan, terwijl ook subtropische terrassen met bananenplantages en palmbomen een prachtig decor vormen voor spontane verkenningen. Spitse fluogroene heuvels contrasteren met zwarte lavastromen. Verken de maagdelijke laurierbossen - door UNESCO bekroond als werelderfgoed. Of beklim bij het ochtendgloren de vulkaan Teide, waar het lijkt alsof u zich op een andere planeet bevindt. 

Die verscheidenheid is de grote kracht van Tenerife als wandeleiland. Hier wandelt u desgewenst elke dag in een andere setting. Van kustwandelingen langs adembenemende kliffen en afgelegen baaien tot bosrijke routes die door weelderige vegetatie en charmante dorpjes slingeren. Van smalle bergpaadjes en ruige, steile ravijnen tot stranden van zwart lavazand. Gesp die bergschoenen dus maar aan en trek met ons op pad.

Downloads

Downloaden

Videos

Spanje Wijs

Wegwijs in Spanje met onze wegwijzer.

Jouw droomleven in Spanje begint met onze handige gids! In 4 stappen maken we jou wegwijs onder de Spaanse zon.

Download nu
WhatsApp
search