Alle voordelen van de winter in Spanje

Vraag jij je soms af waarom Spanje de ideale bestemming is voor zoveel toeristen en bezoekers van over heel de wereld? Elk jaar reizen duizenden Europeanen, waaronder ook veel Belgen, naar Spanje. Voor het plezier, voor het werk, voor familie, … Wie de winter in Spanje doorbrengt, doet dat vooral om aan de koude, donkere winter te ontsnappen.

Het gematigd klimaat

Waarom willen we allemaal zo talrijk de winter in Spanje doorbrengen? Omdat het weer in bepaalde delen van Spanje erg gematigd is. Als je in de buurt van de Pyreneeën zit, zal je hetzelfde weer als bij ons meemaken. Daar kunnen de winters dus wel erg koud worden, met temperaturen net boven het vriespunt en kans op regen, sneeuw en ijzel. Maar als je zuidelijker trekt richting de Costa Blanca, dan kom je in het gematigde klimaat van Spanje terecht. In de winter blijft het daar gemiddeld 15 graden en vrij droog. De Costa del Sol is even warm in de winter, maar daar is er wel iets meer kans op regen.

Winter in Spanje

Hieronder zie je de gemiddelde weersverwachting voor Benidorm, in het hartje van Costa Blanca.

Maximum temperatuur Minimum temperatuur Aantal uren zon per dag Aantal dagen neerslag
Januari 16°C 7°C 6 uur 5 dagen
Februari 16°C 9°C 6 uur 5 dagen
Maart 18°C 10°C 7 uur 5 dagen
April 21°C 10°C 8 uur 6 dagen
Mei 25°C 14°C 9 uur 5 dagen
Juni 28°C 19°C 10 uur 2 dagen
Juli 31°C 21°C 11 uur 1 dagen
Augustus 31°C 22°C 9 uur 2 dagen
September 28°C 20°C 8 uur 3 dagen
Oktober 23°C 15°C 7 uur 5 dagen
November 20°C 11°C 6 uur 6 dagen
December 17°C 8°C 5 uur 5 dagen

Hoewel de temperaturen dus iets lager liggen in de winter in Spanje, blijft de zon wel schijnen. Je kan dus ook in de winter genieten op een terrasje onder een winterzonnetje. Bovendien doet al die zonneschijn ook wonderen voor je humeur! Winterdipjes worden namelijk niet veroorzaakt door het koude weer, maar door een gebrek aan zon. Als je lichaam weinig zon ziet, produceert het meer melatonine (een hormoon waar je slaperig van wordt). Aan hoe meer zon je blootgesteld wordt, hoe meer energie je zal hebben. En wie wordt er nu niet blij van een zonnige dag?

Locatie, locatie, locatie

Je ziet het, niet alle regio’s kennen zo’n gematigd klimaat dat ook de winter in Spanje warm blijft. Wil je graag in het zonnetje overwinteren in Spanje? Dan moet je richting de Costa Blanca, de Costa del Sol of de Costa Calida. Let daarbij zeker op de omgeving van je nieuwe thuis bekijkt, dat hebben we ook al uitgelegd: Locatie, locatie, locatieDe mooiste plaatsen om te overwinteren in Spanje zijn vooral in de Costa Blanca, de Costa del Sol en de Costa Calida te vinden.

Benidorm

Gezonder leven

Wie in de zomer naar Spanje gaat, zal al snel beseffen dat het leven van de Spanjaarden zich buiten afspeelt. Spanjaarden leven het grootste deel van hun leven buitenshuis! Dankzij het gematigde klimaat is dat ook in de winter in Spanje mogelijk. Daardoor is de levensstijl van veel Spanjaarden gezonder. Want dat de buitenlucht en zonneschijn goed voor je zijn, weet iedereen. Bovendien is het bij mooi weer ook gemakkelijker om te gaan sporten. Spanjaarden houden van buiten lopen – of er nu een stier achter ze aan zit of niet.

Buiten in de winter in Spanje

Joggen in de winter in Spanje

Fietsen in de winter in Spanje

Bovendien is het warme klimaat ook goed voor mensen die met gezondheidsproblemen kampen. Wie snel verkouden wordt bij koud weer of wie lijdt aan reuma bijvoorbeeld, zal zich stukken beter voelen in Spanje. Ook ademhalingsproblemen zoals astma zijn minder prominent in Spanje, zoals Frank – die zijn tijd verdeelt tussen Antwerpen en San Miguel de Salinas – bewijst.

Goedkoop wonen in Spanje

Spanje is bovendien ook goedkoper dan de meeste Europese landen. Na de vastgoedcrisis van 2008 zijn vastgoedprijzen in Spanje enorm gekelderd. Het gaat steeds beter met de vastgoedmarkt, maar toch liggen de prijzen nog steeds een stuk lager in Spanje dan in de Europese buurlanden. Wie een tweede woonst wil aankopen voor in de winter, is in Spanje dus een stuk goedkoper af. Ook de levenskost ligt er lager: inkopen doen is goedkoper, je betaalt minder voor nutsvoorzieningen, op restaurant gaan is minder duur, …

In dit filmpje vind je een voorbeeld van de levenskosten in Madrid (in $):

Minder papierwerk

Wie een tweede woonst koopt in Spanje om de winter door te brengen, zal bovendien niet zoveel papierwerk voor de kiezen krijgen. Het enige wat je nodig hebt is een N.I.E. nummer, jouw fiscaal identificatienummer voor in Spanje. Meer daarover lees je hier: Het N.I.E. nummer: essentieel om in Spanje te kopen of te wonen.

Waarom Gold Estates

Huren of kopen in de winter in Spanje?

Er zijn veel mogelijkheden om iets gezellig te huren in Spanje om te overwinteren. Maar zeker in de  gematigde gebieden, is het altijd druk met veel toeristen en blijven de prijzen dus hoger liggen. Als je van plan bent om elke winter naar dezelfde regio te trekken, is het beter om daar een huisje of appartement te kopen. Zo heb je een tweede woning om naartoe te trekken, met alle comfort van thuis, en kan je vertrekken wanneer je wil.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je in dat geval een goede partner kiest. De Spaanse vastgoedmarkt verschilt van de onze en de taal kan ook een barrière zijn. Daarom staan wij je vanuit België graag stap voor stap bij met raad en daad. Ben je benieuwd? Neem dan contact met ons op! Onze jarenlange ervaring als projectontwikkelaars, aannemers en vastgoedmakelaars staat tot jouw beschikking!

Contact

Sorry!

Iconic start vanaf €785.000.

Informatie aanvragen

Iconic prijslijst aanvragen

Iconic folder aanvragen