10 redenen waarom het HEERLIJK is om te wonen in Orihuela-Costa

vrouw op het strand in Orihuela-Costa

Aah, de Costa Blanca! Meer dan 70 paradijselijk witte stranden tussen Dénia en San Pedro del Pinatar. Waar de cerveza immer koel staat en de zon bijna altijd schijnt. Als u hier niet tot rust komt, dan wellicht nergens. Misschien komt u er al decennia en hebt u uw vaste adresjes. Of u bent een groentje en zoekt nog naar de badplaats waar u zich het meest thuis voelt. Kiezen is moeilijk als de selectie van zo’n hoge kwaliteit is, maar Orihuela-Costa behoort zeker tot onze favorieten. En wel hierom:

1. De stranden zijn van wereldniveau

De Costa Blanca zonder stranden, dat is als een café zonder bier. Ook aan de 16 kilometer lange kust van Orihuela-Costa treffen zonnekloppers en waterratten verschillende fraaie exemplaren aan die allen bekroond zijn met een blauwe vlag. Dat is een neutrale internationale kwaliteitsnorm die erop wijst dat het water zuiver is en de stranden goed onderhouden.

https://www.instagram.com/p/B3nYC5eoZJ7/

De azuurblauwe zee nodigt uit tot plenspartijen. Eerder zin om je neer te leggen met een boek of een magazine? Of om een dutje te doen? Dan is het zachte zand erg aanlokkelijk. Dat is het mooie aan de stranden van Orihuela-Costa: ze bieden elk wat wils. Actievelingen kunnen windsurfen of jetskiën, maar u kan zich evengoed neerploffen in een comfortabele strandstoel van een van de vele gezellige strandbarretjes. Neem er een sangria bij en de kans is klein dat u snel weer rechtstaat.

Orihuela-Costa heeft zes zandstranden. Playa Flamenca is genoemd naar de initiatiefnemers van de bouwprojecten in de jaren 80, die uit Vlaanderen kwamen. Maar trekt ironisch genoeg vooral Engelsen aan. Ook La Zenia en Mil Palmeras (letterlijk: duizend palmbomen) zijn betoverende badplaatsen. In Cabo Roig en Dehesa de Campoamor treft u prachtige jachthavens. Maar evengoed kan u de gebieden tussen de stranden verkennen, waar kliffen en kreken voor een wilder landschap zorgen. Voor elk wat wils, we zeiden het al.

2. Het is goed voor de gezondheid

Houdt u van de betere verwennerij? Dan hebt u doorheen de jaren wellicht een klein fortuin achtergelaten in spa’s en kuuroorden, aan massages en modderbaden. Goed nieuws. Voor dat laatste kan in de nabijheid van Orihuela-Costa terecht. En wel gratis, aan de Mar Menor, een binnenzee net over de grens met Murcia. De modderbaden (baños de lodo) liggen op slechts een kwartiertje rijden van Orihuela-Costa. Zowel Spanjaarden als toeristen smeren er zich in met modder, een wondermiddel van de natuur dat goed is voor de huid en helpt tegen artritis en kleine kwaaltjes en pijntjes.

https://www.instagram.com/p/BmTZgDSHIDt/

En als u toch in de buurt bent van de Mar Menor, waarom er geen dag van maken? Het is er namelijk ook mooi wandelen en lekker eten. Of oefen je vlinderslag in wat zwemkampioene Esther Williams ‘het grootste zwembad ter wereld’ noemde. Mooi meegenomen: doordat de Mar Menor zo ondiep is, is het water altijd warm.

Niet enkel de modder heeft een heilzaam effect op uw gezondheid. De algehele omgeving maakt van Orihuela-Costa een van de gezondste plaatsen op aarde om te wonen. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De levensverwachting in Spanje – 83 jaar – is niet voor niets de hoogste in Europa. Dankzij het gezonde mediterrane dieet, de veelvuldige zonneschijn, de gezonde zeelucht en het gebrek aan zware industrie trekken de oudjes in Orihuela-Costa en omgeving het erg lang. Meer zelfs, de hoge concentraties jodium in de lucht, het gevolg van de nabije zoutmeren, zorgen er voor dat vele ouderen en mensen met hart- en vaatziekten, reuma of huidaandoeningen verhuizen naar Orihuela-Costa.

3. Er valt interessant vastgoed te scoren

Orihuela-Costa is een prima stamplaats om een week of twee uit te blazen. Daarnaast is het een droomomgeving om langere tijd door te brengen . Wie droomt er niet van een overwintering onder de Spaanse zon? En ten derde is Orihuela-Costa een ideale locatie voor een tweede woonst. Het niveau van de vastgoed ligt, net als de temperaturen in de zomer, torenhoog. Als specialist in Spaans vastgoed houdt Gold Estates altijd de ogen open voor mooie projecten aan de Costa’s. Hebt u deze buitenkansjes in Orihuela-Costa al gezien?

4. Geschiedenisfreaks kunnen er dagtrippen dat het een lieve lust is…

De omgeving van de Costa Blanca is meer dan enkel zon, zee en strand. Er valt ook heel wat fascinerende geschiedenis op te snuiven.

Orihuela Stad, 20 kilometer landinwaarts, is bijvoorbeeld een charmant historisch stadje aan de voet van een berg. Er zijn ruïnes van oude vestigingen, een gotische kathedraal en het kasteel van Monteagudo. Dat laatste torent vanop een rots boven de omgeving uit. In de Palmeral, de op één na grootste palmboomgaard van Spanje, kan u prachtig wandelen in de schaduw van de palmen.

Of wat gedacht van Cartagena, nauwelijks verder? Dit stadje is weinig bekend bij het grote publiek, waardoor de grote hordes wegbleven van de gekasseide straten van deze verborgen schat. In de nauwe steegjes kan u de geschiedenis inademen. Die geschiedenis gaat terug tot Romeinse tijden, getuige het Romeinse amfitheater.

https://www.instagram.com/p/B5VS5vLKxfq/

5. …en shopaholics kunnen winkelen totdat ze erbij neervallen

Wie graag smijt met geld naar mooie kleren, technologische gadgets of lekker eten, moet zeker La Zenia Boulevard bezoeken. Als een van de grootste winkelcentra van het land is het een natte droom voor iedereen die door het leven stapt met de kredietkaart in de hand. Tussen de gezellige aardkleuren en bloempotten met olijfbomen vindt u alle winkels die uw hartje maar begeren. Zowel filialen van al uw favoriete merken als charmante lokale speciaalzaken.

la zenia boulevard in Orihuela-Costa

En het beste nieuws: alle winkels blijven open tot 10 uur ‘s avonds. Welkom in Spanje. U moet zich dus geenszins haasten als u voordien de namiddag op het strand (zie 1.) doorbrengt. Aansluitend valt er altijd wel een lekkere hap te scoren in een van de restaurants en bars. Die sluiten pas om twee uur de deuren. Leer alvast de frase ‘Kan ik met de kaart betalen?’ in het Spaans.

6. Orihuela-Costa is vlot bereikbaar vanuit België

vliegtuig naar Costa Blanca

De Vlaming houdt van de Costa Blanca. Waar vroeger hele ladingen zonnekloppers op de bus naar Benidorm en omstreken stapten, zijn er nu andere, gemakkelijkere opties. Vanuit zowat alle Belgische luchthavens vertrekken er dagelijks vluchten naar Valencia, Alicante en Murcia. Wie ‘s ochtends nog een Belgische regenbui in zijn nek krijgt, kan tegen de middag al op het strand van Orihuela-Costa liggen.

7. Duikers, golfers en andere actievelingen halen er hun hartje op

Niet alleen de setting boven water genereert gegarandeerd de nodige hartjes op Instagram. Ook het onderwaterleven mag er wezen. De Costa Blanca staat bekend als een paradijs voor duikers. Kent u het verschil niet tussen ‘alles in orde’ en ‘help, ik verzuip’ in duikersgebarentaal? Geen probleem! De duikscholen in Orihuela-Costa, zoals Dive! Dive Dive!, leren u in geen tijd de kneepjes van het vak.

vrouw in het water aan strand van Mil Palmeras, Orihuela-Costa
Nee, niet dit soort onderwaterleven.

Geen zin om zo’n zuurstoftank op uw rug te gespen? Ga dan golfen en laat een caddie uw materiaal sjouwen. De vier golfbanen van Orihuela-Costa behoren tot de mooiste van Spanje. Op de terreinen van Villamartin Golf, Real Club de Golf Campoamor, Golf Las Ramblas of Golfclub Las Collinas slaat u uw balletjes in stijl.

Maar evengoed kan u wandelen in de prachtige natuur. Bijvoorbeeld in citrusboomgaarden, mediterrane naaldbossen en de bergen van het hinterland. Of fietsen langs de Middellandse Zee. Voor elk wat wils, alweer.

8. De zon schijnt er altijd

https://www.instagram.com/p/B5XtgZlq7fB/

De belangrijkste motivatie voor het gros van de Vlamingen die emigreert naar Orihuela-Costa: de zon. Zeker in vergelijking met onze contreien. Die vier seizoenen op één dag, die ijselijke regenbuien die tot in de botten kruipen, die weken zonder een sprankeltje zon. Velen zijn het Belgische weer zo beu dat ze het contract van hun tweede woonst in Spanje zelfs met hun eigen bloed zouden tekenen. Het weer aan de Costa Blanca is zo mooi dat elke hardnekkige knorpot er spontaan de Macarena van gaat dansen. Zeg nu zelf, 320 dagen zon per jaar, warme zomers en milde winters: een mens zou voor minder spontaan gaan fluiten.

9. Zelfs flamingo’s voelen zich er thuis

flamingo's aan de Costa Blanca

Niet enkel op zon beluste Vlamingen weten Orihuela-Costa te pruimen. Ook trekvogels maken er graag een pitstop. Nabij de eerdergenoemde Mar Menor (2/) kan u duizenden flamingo’s spotten. Geef toe: tenzij u de conciërge van de Zoo van Antwerpen bent, hebt u die nog nooit gezien in de eigen achtertuin.

10. U kan er Belgische frieten eten!

Met zijn talenknobbel en zijn gemak in de omgang past de gemiddelde Belg zich gemakkelijk aan elke situatie aan. Het enige wat we soms missen, buiten vrienden en familie, is een puntzak goudgele frietjes. Liefst met een klad mayonaise die elke diëtiste een beroerte zou geven. We zouden zelfs met plezier in Ulaanbaatar gaan wonen, moest daar een goed frietkot zijn.

pak frieten met mayonaise

Welaan dan, in Orihuela-Costa bent u nooit ver weg van uw favoriete Belgische kostje. Meer zelfs, een Belgische eetcafé kan u zich ook rond eten met vol-au-vent, tomaat met grijze garnaal en stoofvlees. Het geheel spoelt u door met een Belgisch speciaalbier. In het naburige Torrevieja is er ook een Belgische frituur.

Met andere woorden: u hebt geen enkele reden om uw droom nog langer uit te stellen. Waar wacht u nog op? Contacteer vrijblijvend Gold Estates voor alle hulp in de zoektocht naar uw droomwoonst onder de Spaanse zon.

Contact

Sorry!

Iconic start vanaf €785.000.

Informatie aanvragen

Iconic prijslijst aanvragen

Iconic folder aanvragen