Een vakantiewoning in Spanje, spreekt jou dat aan?

Spanje is al langer een favoriete bestemming voor wie op zoek is naar een vakantiewoning, en met goede reden. Het kent een zonnig klimaat in het zuiden van Europa, is gemakkelijk bereikbaar en het prachtige landschap met een rijke geschiedenis en een uitgebreide kustlijn bieden voor ieder wat wils. Wie vaak naar Spanje op vakantie trekt en een nauwe band ontwikkelt met een specifieke regio, zet dan al snel de stap om een vakantiewoning in Spanje aan te kopen. Ze leren die regio nog beter kennen, integreren zich in de lokale gemeenschap en hebben elk jaar een tweede thuis in Spanje om naartoe te keren.

Nog niet overtuigd? Wonen in Spanje is héérlijk en wel omwille van deze 8 redenen

Flexibiliteit

Het grootste voordeel van een vakantiewoning in Spanje, is dat je er zo vaak naartoe kan gaan als je wil – of je dat nu een maand of een dag op voorhand beslist. Een comfortabel last-minute bezoek aan Spanje is nooit zo gemakkelijk als wanneer er al een thuis op je zit te wachten. Of je er nu snel even tussenuit wilt, of in de zomer een aantal weken wil gaan relaxen, het kan allemaal! Als je er de plaats voor hebt, is het ook erg eenvoudig om – al dan niet gepland – een aantal vrienden of familieleden mee te nemen op reis.

last minute naar Spanje

Appartement of woning?

Bij Gold Estates bieden we zowel appartementen als huizen in Spanje aan. Welke is voor jou geschikt? Dat hangt ervan af wat je juist verwacht van je vakantiewnong in Spanje. Ben je van plan er veel tijd te besteden en regelmatig vrienden en familie uit te nodigen? Dan is een huis ideaal, want je hebt er de ruimte om gasten te ontvangen. Het is ook de meest gerieflijke oplossing.

Maar als je vooral kortere periodes zal doorbrengen in Spanje en je niet te veel aandacht wil of kan besteden aan je vakantiewoning in Spanje, dan raden we eerder een appartement aan. Door de beperkte(re) ruimte is er minder onderhoudswerk aan. Een tweede voordeel van een appartement is de opzichter van het gebouw! Die bekommert zich om de gedeelde ruimtes en is ook altijd in de buurt moest er iets misgaan. Inbraak, stormschade, elektriciteitsuitval, … die problemen kunnen allemaal opgevangen worden door een opzichter. Je betaalt er dan misschien wel iets voor, het bezorgt je ook een gerust hart dat er naar je vakantiewoning in Spanje omgekeken wordt.

huis of appartement?

Lees verder: Huis, appartement of villa kopen in Spanje? Hierop moet je letten!

 

Een tuin of geen tuin, dat is de vraag

Wie naar Spanje gaat om te genieten van het landschap en het zonnige klimaat, wil natuurlijk veel tijd doorbrengen. De keuze voor een woning met tuin klinkt dan erg aanlokkelijk. Denk er wel aan dat hoe groter de tuin is, hoe meer werk erin gestoken moet worden. Als je dan niet regelmatig naar Spanje reist, zou het wel eens kunnen dat je het grote deel van je vakantie doorbrengt met werken in de tuin. Voor wie graag tuiniert en ploetert in de tuin, is dat een ideale vakantie!

grote tuin in spanje

Als je dat liever niet doet, heb je twee opties: iemand inhuren om je tuin te onderhouden of kiezen voor een terras of balkon.

balkon in spanje

Bovendien is een privé-tuin misschien ook helemaal niet nodig. Spanjaarden brengen namelijk veel van hun tijd buiten door. Er zijn dan ook talrijke parken, pleinen en openbare tuinen waar je terecht kan. Vraag het eens aan een local of wandel door de regio om deze groene plekjes te ontdekken.

park in Barcelona

Groen in Barcelona

park in Valencia

Een park in Valencia

Je zal zeker niet de enige zijn

Spanje is de derde meest populaire bestemming voor toeristen wereldwijd – enkel Frankrijk en Amerika zijn populairder. Elk jaar komen er zo’n 75 miljoen toeristen terecht! En hoewel de vastgoedprijzen sinds 2015 weer geleidelijk aan beginnen stijgen, is het nog steeds goedkoop om er een woning te kopen in vergelijking met andere Europese landen. Het toerisme en de lage vastgoedprijzen zorgen ervoor dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een vakantiewoning in Spanje te kopen en daar hun vakanties door te brengen.

2 gouden tips om je vakantiewoning in Spanje te kopen

Begin aan dit avontuur met de juiste partner!

De Spaanse vastgoedmarkt is anders dan bij ons en de taal kan een barrière zijn als je niet goed Spaans spreekt. Bovendien zijn er ook heel wat charlatans en bedriegers die buitenlanders om de tuin proberen te leiden. Bij Gold Estates spreken we jouw taal en we hebben een kantoor in België en in Spanje. Bovendien koop je ook nooit zomaar een vakantiewoning ongezien. Nadat jij ons hebt uitgelegd wat je zoekt, nemen wij je mee op verkenning ter plaatse. We gaan dan niet alleen de woningen bezichtigen, maar ook de omgeving en faciliteiten in de buurt!

 

Kies zorgvuldig je locatie

De juiste locatie is het belangrijkste om je gedroomde vakantiewoning te vinden! Het huis, de inrichting, de tuin, dat kan je nog allemaal veranderend. Dus ben jij van plan een vakantiewoning in Spanje te kopen? Schrijf dan even op wat onmisbaar is voor jouw Spaanse vakanties: toeristisch of niet, platteland of stad, aan de kust of in het binnenland, veel bezienswaardigheden, natuur omgeving, … Weet je niet waar te beginnen? Wel, uit onze ervaring blijkt dat er 3 erg populaire regio’s zijn in Spanje:

  • De Costa Blanca is de meest toeristische costa van Spanje met meer dan 200 km zand- en rotsstranden
  • Een van de zonnigste streken is de Costa Del Sol, en je vindt er ook veel golfresorts.
  • De Costa Calida is dan weer minder toeristisch, en echt authentiek Spaans.

Hier brengen ontelbaar veel buitenlanders hun vakanties door en daar is de lokale bevolking aan gewend. Je zal je hier erg goed kunnen behelpen met Engels en enkele woorden Spaans. Er zijn ook veel vakantiewoningen te vinden dankzij de toestroom van toeristen elke zomer.

Verder lezen over het belang van de locatie: locatie, locatie, locatie.

Ben je er klaar voor?

Neem dan meteen contact op met Gold Estates en bereid je voor op het stappenplan:

  1. Verkennend gesprek
  2. Onze zoektocht
  3. Ter plaatse op verkenning
  4. De aankoop
  5. Praktische afhandeling

Contact

Sorry!

Iconic start vanaf €785.000.

Informatie aanvragen

Iconic prijslijst aanvragen

Iconic folder aanvragen