De beste Belgische adressen op Tenerife

Het miezerige weer en de regen mist geen Belg op Tenerife. Waarom zou u ook, als u woont of uw vakantie doorbrengt op het eiland van de eeuwige lente, onder de immer schijnende zon? Maar zelfs de meest onthechte landgenoot dagdroomt weleens van goudgele frietjes met een kwak mayonaise, van koffiekoeken op zondagochtend, van een Duvel in een ijskoud glas of een portie Vlaamse kost. Op volgende adressen kan u terecht om die heimwee te stillen.

Bistro Ricardo’s

>>Waar? Op de zeedijk van Puerto Colón, tussen Playa de la Pinta en Playa de El Bobo.

>>Wat? “Een eetcafé waar Belgen zich thuis voelen”, aldus uitbater Richard in Het Laatste Nieuws. “Met eten en drinken van bij ons.” Op het menu staan vaderlandse klassiekers als vol-au-vent, stoofvlees, steak tartaar en tomaat-garnaal – dat alles uiteraard met frietjes en een hele resem aan Belgische bieren. Bitterballen als tapa’s? Laat maar komen! Het vlees importeert Richard rechtstreeks van een slager in België. In de bakkerij verkoopt hij dan weer vertrouwde patisserie, gemaakt met Belgische chocolade.

>>Meer info? https://www.facebook.com/BistroRicardos/

Boathouse

>>Waar? Aan de jachthaven van Puerto Colón.

>>Wat? Cafeetje op een prachtige locatie, aan het water van de jachthaven van Puerto Colón. Dat betekent: spectaculaire zonsondergangen. Liefst in het gezelschap van een landgenoten en bij het nuttigen van een biertje uit de heimat. De selectie is groot – van Sint-Bernardus Tripel en Abt van het vat tot Vedett, Oude Geuze Boon, Omer, Duvel, Brugse Zot, Orval, Chimay blauw en andere Karmeliet. De koffie komt van Douwe Egberts. Hebt u er honger van gekregen? Op de kaart staat onder meer een bocadillo met een mexicano.

>>Meer info? https://www.facebook.com/BoathouseTenerf/

Belgische bakkerij Bernardo

>>Waar? Landinwaarts van Playa La Ballena, tussen Las Galletas en Costa del Silencio.

>>Wat? Op zondag in peignoir de krant lezen met een kop koffie en een sjoeke erbij, welke Belg houdt er niet van? Deze Belgische warme bakker bedient u op uw wenken met elke dag vers Belgisch (!) brood, koffiekoeken en taarten. In de zaak zelf kan u ontbijten met al het voorgaande, al vallen wafels of pannenkoeken op grootmoeders wijze ook zeker te overwegen. Iedere zaterdag is pannenkoekendag en gelegenheden als verloren maandag worden eveneens op gepaste manier gevierd. In het winkeltje zijn regelmatig vaderlandse producten te koop, van pralines van Leonidas, over speculaaspasta, Luikse siroop en ‘kinnekessuiker’ tot pickles en Belgische mayonaise.

>>Meer info? https://www.facebook.com/groups/415270182193988/

Café Manneke Pis

>>Waar? Playa de las Américas, op 150 meter van het strand.

>>Wat? “Toen ik na mijn eerste vakantie in Tenerife terugkwam in België, had het gesneeuwd”, vertelde uitbater Johan in Het Laatste Nieuws. “Ik wilde zo snel mogelijk terug!” Gelukkig voor ons begon hij een Belgisch biercafé in Playa de las Américas. Verwacht niet enkel een ruime selectie aan Belgische bieren, geschonken in het juiste glas (gekoelde Duvel-glazen!), maar ook veel ambiance. Daar zorgen regelmatige optreden van dj’s en charmezangers voor, waaronder de zingende carrossier. Ook bij belangrijke voetbalmatchen van de Rode Duivels blaast het Belgische contingent op Tenerife hier verzamelen, al kan u evengoed langskomen voor een competitiematch, het veldrijden of het journaal op de VRT. De muurtekening van manneke pis die z’n straal mikt op de Teide krijgt u er gratis bij.

>>Meer info? https://www.facebook.com/groups/153353911407636/

Belgisch eetcafé Calypso

>>Waar? Op de dijk van Playa de Fañabé.

>>Wat? Een waar monument op Tenerife. Dit eetcafé bestaat al bijna 25 jaar, sinds 1999 serveert eigenaar Taco het beste van de Belgische brasseriekeuken – onder meer Vlaams stoofvlees, ossenhaas, vol-au-vent, garnaalkroketten,varkenssaté, tomate crevette, gegratineerd witloof en verschillende croques. Zoetekauwen smullen van chocomousse, tiramisu of mouleux van chocolade. Verder een groot aanbod van Belgische bieren – wat is er beter dan een frisse Hoegaarden of een Westmalle Tripel met zicht op zee? – maar ook livemuziek en uitzendingen van sportwedstrijden op vier grote schermen.

>>Meer info? https://www.facebook.com/Belgischeetcafecalypso/

Chips & More

>>Waar? In Palm-Mar, 250 meter van het strand La Arenita

>>Wat? De beste frieten ten zuiden van Aarlen en ten westen van De Panne? Best mogelijk. Chips & More werkt met verse aardappelen en bakt z’n frieten in ossenvet, dat verschil is te merken. Naast papas belga staan er een hele resem aan Belgische koude sauzen op het menu, alsook Bickyburgers, stoofvlees, berepoten, sitosticks, frikandel specials, mexicano’s en andere cervela’s. En de ‘More’ uit de naam? Wellicht de selectie aan gekoelde Belgische bieren.

En verder…

  • Bar a Bar. Belgisch bier en verzorgde hapjes, in La Caleta.
  • Mariposa Café. Pintjes, koffie en een dartsbord, in Palm-Mar.
  • Ocean View. Goedkope Belgische dagschotels, in Los Cristianos.
  • Boca Chica. Bar met dj’s, hapjes en cocktails ‘gemaakt in de hemel’, dixit een klant, vlakbij Playa de El Bobo.
  • Corazon Ten Bel. Bistro en sportcafé, regelmatige buffetmiddag, in winkelcentrum Ten Bel.
  • Westhaven Bay. In het restaurant van dit vakantiedomein kan u terecht voor dagmenu’s, mosselen en Belgische bieren, nabij Las Galletas.
  • Pa’Lante. Belgische kok en wereldreiziger tovert invloeden van over heel de wereld op uw bord, al staan er ook Belgische kaaskroketten, knolselderpuree en dame blanche op het menu. 100 meter van Playa de los Cristianos.

 

 

Dit is geen volledige lijst. Regelmatig openen of sluiten adressen. Spot u een fout of heeft u een tip, laat het ons gerust weten.

Contact

Sorry!

Iconic start vanaf €785.000.

Informatie aanvragen

Iconic prijslijst aanvragen

Iconic folder aanvragen