Bekende buren in Marbella en omgeving

Wie beroemdheden wil spotten, kan zich geen betere omgeving wensen dan de Zuid-Spaanse stad Marbella aan de Costa del Sol. Na Wereldoorlog II ontwikkelde het toerisme zich razendsnel, gericht op de rich and famous van Europa. Tegenwoordig vind je filmsterren, muzikanten en zelfs royalty aan de Costa del Sol in en rond Marbella. 

Marbella, Spanje

De geschiedenis van toerisme in Marbella

Na de Spaanse Burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog was Marbella een slaperig stadje met minder dan 1000 inwoners. Totdat markies Ricardo Soriano zich er vestigde in 1945. Hij kocht er een groot landgoed, waar hij logies voorzag voor wie op en neer reisde tussen Frankrijk en Marokko: El Rodeo. Later werd dat een luxueus resort voor al zijn rijke en beroemde vrienden en familie.

Zijn aristocratische neef Prins Alfonso van Hohenlohe-Langenburg volgde zijn voorbeeld en opende de Marbella Club, een internationaal resort voor filmsterren, zakenmensen en de adel. Eén van de vaste bezoekers van die resorts was bijvoorbeeld Jaime de Mora y Aragon, broer van de Belgische Koningin Fabiola. Dit hotel en resortcomplex is nog steeds een favoriet van vakantiegangers op zoek naar luxe en weelde.

Dankzij de inspanningen van Ricardo en Alfonso werd Marbella een echte trekpleister voor de Europese aristocratie. Dat was het begin van de toeristische ontwikkeling van het Zuid-Spaanse stadje. Om zijn inspanningen en visie voor de toekomst van Marbella te eren, werd de hoofdstraat naar hem vernoemd: Avenida Ricardo Soriano.

Glitter en glamour

Tegen de jaren ’60, was Marbella een echte Hollywood hotspot geworden waar talrijke filmsterren graag gezien werden. Denk hierbij aan sterren zoals Brigitte Bardot, Ava Gardner, Audrey Hepburn, Carry Grant en Grace Kelly. Maar ook Amerikaanse politici brachten er hun vakantie door, zoals bijvoorbeeld senator Edward Kennedy.

Koning Fahd van Saudi-Arabië bouwde in de jaren ’80 een enorm paleis in Marbella in de buurt van de Marbella Club. Deze replica van het Witte Huis betekende het startschot voor een exclusief woongebied. Deze regio wordt ook wel de Golden Mile genoemd, omwille van de talrijke herenhuizen en villa’s voor de rijkste en machtigste mensen ter wereld.

Beroemde inwoners van Marbella

Zevenvoudig James Bond acteur Sean Connery heeft van 1970 tot eind jaren ’90 in Marbella gewoond. Tot 2016 was ook Simon Cowell een vaste inwoner. Je hebt zijn huis waarschijnlijk zelfs gezien! Herinner jij je het X Factor moment wanneer de kandidaten bij de jury thuis moesten optreden? Dat was bij Simon Cowell dus in Marbella, o.a. One Direction trad er toen op onder de Spaanse zon. En we mogen ook de Spaanse zanger Julio Iglesias niet vergeten. Hij was eigenaar van een enorm landgoed van 45 hectare op de grens tussen Ojén en Marbella, maar dat zette hij begin 2018 te koop voor € 145 miljoen.

Ook nu is Marbella nog steeds een favoriete verblijfplaats voor beroemdheden. Acteur Antonio Banderas is bijvoorbeeld geboren en getogen in Malaga. Hij bezit een aantal woningen in de Costa del Sol, waaronder een vakantiehuis bij het Los Monteros strand in Marbella. Dani Garcia, een Michelinster kok, woont niet alleen in Marbella, hij baat er ook zijn restaurant met 2 Michelinsterren uit in het Puente Romano hotel.

Bekende vakantiegangers spotten

Ook voor vakanties is de omgeving van Marbella een geliefde bestemming voor beroemdheden. De Koninklijke familie van Saoedi-Arabië bezit nog steeds een buitenverblijf in Marbella. Het paleis op de Golden Mile, gebouwd door Koning Fahd, is eigendom van de huidige koning Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed en de familie verblijft er regelmatig. Mark Thatcher, zoon van Margaret Thatcher, vertoeft vaak in de luxueuze resorts van Marbella.

Als je bekendheden op vakantie wil spotten, moet je in de jachthaven van Marbella zijn: Puerto Banus. Deze haven light ten zuidwesten van Marbella en is gebouwd eind jaren 1960 door Jose Banus. De grootse opening in 1970 werd bijgewoond door grote namen zoals Julia Iglesias, Hugh Hefner, Prins Rainier en Prinses Grace van Monaco en ga zo maar verder. Elk jaar wordt deze haven bezocht door meer dan 5 miljoen bezoekers, waaronder een hele reeks beroemdheden. Je vindt er exclusieve, dure winkels, de ene jacht na de andere, dure auto’s en bars en restaurants van topniveau.

Marbella - Puerto Banus Marbella - jachthaven Puerto Banus Puerto Banus

Benahavis – La Zagaleta

Benahavis is klein bergdorpje langs Marbella aan de Costa del Sol met een oppervlakte van ongeveer 145 km2. Het merendeel van de inwoners en huiseigenaars zijn geen Spanjaarden, je vindt er meer dan 80 verschillende nationaliteiten. Bovendien is het ook één van de rijkste gemeentes per capita in Andalusië. Dat komt omwille van La Zagaleta, een erg exclusieve omheinde woonwijk en country club.

In 1991 werd er 860 hectare aangekocht voor deze woonwijk. Ondertussen staan er al 230 huizen van tussen 3.000 en 10.000 m2. Uiteindelijk moeten dat er 420 gaan worden. Natuurlijk staan er niet alleen huizen, inwoners kunnen ook genieten van verschillende golfbanen, een manege, tennisvelden en een eigen landingsbaan voor helikopters. Om aan ieders behoeften te voldoen, is er ook een 24u/24 conciërgedienst.

Prinses Diana bracht er bijvoorbeeld vaak vakanties door in een villa van vrienden. Tegenwoordig maak je veel kans om er Hugh Grant en zijn gezien tegen het lijf te lopen. Ook Eva Longoria zou hier een villa bezitten en wordt regelmatig in de buurt gespot. Heel wat bekende A-listers kan je er in de zomer vinden op vakantie, denk bijvoorbeeld aan Rod Stewart en Sting.

Maar de meest verrassende bekendheid om er tegen het lijf te lopen is misschien wel Vladimir Putin. De president van Rusland heeft er recent een tweede woning laten bouwen van 4000 m2. Twee zwembaden, een cinema en een wijnkelder zijn aanwezig in deze villa van meer dan € 15 miljoen.

Als jij kiest voor een buitenverblijf in Marbella, zal je dus zeker niet de enige zijn. Welke beroemdheden wil jij graag tegen het lijf lopen in deze prachtige kustomgeving?

Marbella kust

Contact

Sorry!

Iconic start vanaf €785.000.

Informatie aanvragen

Iconic prijslijst aanvragen

Iconic folder aanvragen